Högsommarhälsning

I Hälsoträdgården står sommaren i sin prakt och tomaterna mognar så sakteliga. Vi ägnar dagarna åt att försöka rädda grödan vi sått med vattning och näring när solen stiger och sänder sin värme var dag. Fiskarna i dammen kräver nytt vatten, sparar diskvatten för att vattna slokande buskar, pelargonerna får torka mellan varven och vi inser med kraft vattnets vikt…

Och samtidigt – svalka sig med ett dopp i Mälaren, helt ha vant sig vid att låta dynorna ligga kvar i trädgårdsmöblerna och inte ha en tanke på tröja vid kvällspromenaden.

Vissa växter är härdiga och givmilda – som Hallon 🙂 I förmiddags en stund i skogshallonsnåren – goda söta solvarma – både gula och röda! tillbaka i morgon bitti när skuggan och nattsvalkan ligger kvar. Körsbärsträdet dignar och röda vinbären är hög tid att skörda.

Glad och tacksam efter en dag i trädgården sänder jag och Färentuna Hälsoträdgård varma sommarhälsningar till er alla!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *