Hösten är här :)

Nu är det redan oktober! och så mycket har hunnit hända i Hälsoträdgården, i För Hälsa som pedagogisk konsult och i NaturhälsaCenter och Ung Kreativ Arena. Alla tre områden som representerar delar av mina dagar och mina intressen.

I Färentuna Hälsoträdgård och i Ung Kreativ Arena Ekerö jobbar vi med ett projekt för unga: Årstidsväxlingar – ungdomar lär och växer i möte med naturen. Vi samverkar med skolor för ungdomars möjlighet till ökad utevistelse och rörelse, ämnesintegrerad undervisning genom utomhuspedagogik och naturhälsa samt att förvärva ny praktisk kompetens i kontakt med djur och natur.
Så spännande och roligt att det är så stort intresse för samverkan och sambygge av nya idéer för unga! Ta gärna kontakt om du vill veta mer. Eva: 076 771 29 00

Som representant för tre organisationer: För Hälsa-Färentuna Hälsoträdgård, NaturhälsaCenter och Ung Kreativ Arena och föreningen Hälsans Natur, deltog jag på SKL, Uppdrag psykisk hälsas första workshop i ”Kraftsamling för psykisk hälsa” den 10 oktober. Över 100 organisationer möttes för att starta upp ett långsiktigt samverkansarbete för att bryta trenden av ohälsa och exkludering.
Fokusförändring från fokus sjuk till ett salutogent perspektiv, att stödja resurser och ett hållbart samhälle med inkludering och hälsa.
Samhällsutveckling i tre områden för 1) ett mer hälsofrämjande och resilient samhälle, 2) individer som är rustade för att utvecklas och nå välmående – förebyggande insatser och förhållningssätt för dem i riskzon och 3) hållbart stöd för dem som behöver.
Läs mer på:  www.skl.se/kraftsamling

Hälsoträdgården bjuder också in till Dagretreat den 9 november! Här möts du av en miljö som behållit det lilla, enkla och lantliga. Här väcks dina sinnen och du får möjlighet att träna andning, grounding och medveten närvaro. Med tid för reflektion och att i samtal och skapande dela det som är att vara människa, får du med dig större balans att ta dig an din vardag.
Natur och trädgård stödjer hälsa och läker vår kropp och känsla av sammanhang. Med kreativa uttrycksformer och rörelse når vi kroppsliga dimensioner och möjlighet att ta naturliga steg för utveckling och hälsa! – Välkommen att ta kontakt! Eva, 076 771 29 00

För Hälsa vill också tacka Karlskoga kommun för förtroendet att tillsammans med uttryckandekonstkollegan Nina Bäckman få utforma en internutbildning för Kultur och aktivitetsombud inom äldreomsorgen. Första kurstillfälle den 4 december. Tack – det ser vi fram emot!

För Hälsa – Färentuna Hälsoträdgård har tagit upp samverkan med studieförbundet Sensus. Ett besök i Hälsoträdgården ligger framför oss den 30 oktober, där vi fortsätter att dela med oss och forma önskemål och planer för fortsatt samverkan. Håll utkik både här på sidan och på www.Sensus.se för nya kurser och föredragsserier!

Så slutligen önskar vi er alla en riktigt skön höst så hörs vi snart igen.

Hälsar / Eva och Färentuna Hälsoträdgård

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *