Bilder

Färentuna Hälsoträdgård är indelad i 9 olika rum. De representerar människans behov,  livsbetingelser och de olika elementen.
Hälsoträdgården föddes 2012 och har sedan dess utvecklats och förändrats, som trädgårdar gör.

Här får du möjlighet att, via bilder, följa med på en rundvandring – Välkommen!

För frågor och tidsbokning: e-post: eva@forhalsa.se, tel: 076 771 29 00

Vid grinden        

Det första område vi kommer till är det direkt till vänster. Området för stöd i livet eller med andra ord, praktiska byggnader som snickarbod, vedskjul, gäststuga och utedass.

Och här ska en ny gäststuga byggas. Det ger plats för sammanlagt 4-6 sängplatser när vi har retreats och andra övernattningar.

Välkomstträdgården tar emot oss när vi går över gårdsplanen.

Välkomstträdgården representerar området för tradition, kultur och historia. I Färentuna Hälsoträdgård betyder det planteringar med bland annat Iris, Pion och Höstaemon. En stor Ask ger skugga och plats för sagor och lugna stunder.

Tittar vi till höger så ser vi vyn ut mot det som en besökare kallat ”trädkyrkan”. Den gamla eken ger sin skugga. Vi blir bjudna in i området för lek och kreativitet och det som representerar barrskogen har vi vid sidan av oss med furornas stammar och ett alldeles särskilt sus i barren när vinden går igenom dem.

Rundar vi huvudstugan så har vi en annan vy in mot eken och hänggungan för vila, ro och resurs.

När vi fortsätter in i trädgården kommer vi till området för reflektion och enskildhet. Inre visdom om man så vill. Där arbetas just nu för att området ska delas av så att det också kan få plats för lugna filosofiska samtal, två och två, lågmält i skydd av en pergola.

Intill ligger växthus och området för samvaro, familj, växt och odling. En stenmur skiljer rummen och skapar möjlighet för att medvetet byta miljö. I det inre och i det yttre.

Öppenhet, rymd och plats för samvaro, berättelser och skratt.
Kryddträdgård, potatisland och örtagård.

Dansterassen, plats för dans, mindfulness – grounding, en scen eller helt enkelt ett lugnt ställe att vila på.

Dammarna. Bäcken låter vattnet porla från den övre dammen i trädgårdens lövsal ned till nedre dammen strax intill dansterassen. Dammarnas innevånare, Guldidar, karpar och guldfisk ger liv och glädje.

lite strödda bilder som trädgården vill dela med sig av

Katterna är nyfikna på det mesta – äppelskörd till exempel

Första frosten och dimman lättar över ängen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *