Groundingkurs för yrkesverksamma

Groundingkurs i trädgårdsmiljö.

Omfattning: 2 dagar, ca 16 timmar.
Tid: återkommer om datum för vårterminen 2020.
Plats: Färentuna Hälsoträdgård, Solbergavägen 26, Färentuna.
Avgift: hela programmet inklusive kursmaterial, helpension och logi, 7680 kr (exkl moms).
Max 5 deltagare
Kontakt: Eva Solhäll, e-post: eva@forhalsa.se, tel: 076 771 29 00

Kursen riktar sig till chefer, yrkesverksamma och studenter inom yrken som innebär att möta människor i pedagogisk, läkande eller socialt stödjande position.

Grounding är en väg för kroppskännedom och ökad känsla av balans mellan kropp och tanke. Den är rörelsemeditation och i ett fördjupat perspektiv, också ett sätt att förhålla dig i din kropp som en del i att vara människa, praktiskt vardagligt och existentiellt.

Vi som arbetar med människor har, i det yttersta, endast oss själva och vår egen personlighet att luta oss emot i mötet med den andra. Där är vår kropp en väsentlig del. Genom upplevelsebaserat lärande ger den här kursen dig möjlighet för nya sätt att tänka på och förhålla dig i din egen kropp och att också dela med dig av det till dem du möter i din yrkesvardag.

Kursen innebär processinriktat lärande och deltagarnas egen aktiva medverkan är viktig. Undervisningen sker genom praktisk övning, konstnärliga uttrycksformer, samtal, skrivande samt enskilda och gemensamma reflektioner. Du får även teoretisk introduktion till historik, fenomenologisk bakgrund och kunskap om kroppen. Miljön är betydelsefull och vi vistas både i ateljé, växthus och i naturens och Hälsoträdgårdens läkande omgivning. Kursdeltagarnas egen praktiska kunskap, kompetens och erfarenhet synliggörs och tillvaratas. Vi lär av varandra, i mötet med varandra och genom det också i mötet med oss själva.

Välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *