Kurs: Stresshantering

Behöver du andningspauser i vardagen? – som samtidigt ger dig känsla av frihet och tips att ta med dig hem!

Välkommen till För Hälsas stresshanteringskurser i Färentuna Hälsoträdgård och vår närliggande lilla skog! I samklang med naturen får du vila och andas, träna grounding och medveten närvaro/mindfulness.

Hit kommer du med allmänna kommunikationer eller med bil ca 40 min från centrala Stockholm. Här erbjuds du återhämtning och naturlig stresshantering med chans att återknyta till dig själv, din kropp och möjlighet för nya hälsosamma val i livet.

I vår kort-kurs pausar du ”ekorrhjulet” och får samtidigt plats för andra viktiga händelser som behöver ske under veckoslutet. Du ger dig tid för nödvändig återhämtning och får möjlighet att ”ladda batterierna” med sinnesvandring i Hälsoträdgården, grounding mindfulness och utemeditation  (alternativt i växthuset). I reflekterande samtal ges du chansen att fördjupa din upplevelse och ta med dig övningar att använda därhemma.

Datum heldags stresshantering – 18 november

I vår längre stresshanteringskurs tar du också del av aktiviteter i trädgård och ateljé, uttryckandekonst, reflektion och samtal om livsfrågor, stress och livsstil med tillägg av teoretiska avsnitt. Träffarna är schemalagda och du blir stegvis introducerad i arbetets olika moment. Inga förkunskaper krävs. Varje kurstillfälle har ett tema som utgår ifrån aktuella livsfrågor för dig i samspel med existentiella teman från WHO:s folkhälsostudier.
Kursen innefattar 6 tillfällen och startar när vi har minst 3 anmälningar. Max 6 deltagare.

Kursernas upplägg och arbetssätt är baserat på forskning kring natur, trädgård och uttryckandekonstens hälsofrämjande och läkande effekter.

Välkommen med din anmälan!

För Hälsa Färentuna Hälsoträdgård
För Hälsa Färentuna Hälsoträdgård