Igår återupptäckte jag något om mig själv!
Kanske känner du igen dig? – Du vet det där när du börjar något med liv och lust som sedan nästan utan att du märker det glider över och blir prestation . . . och hur du/jag behöver följa tråden tillbaka till källan för att åter hitta det autentiska i handlingen?

Precis så var det när jag insåg igår att jag inte skrivit i bloggen och inte lagt in en video på Instagram och inte . . . Det här som jag tycker är så himla roligt! Som jag verkligen VILL dela med mig av.
Så – återinsikten att det faktiskt inte går att producera nära autentiska tankar som om de vore plastlock på ett löpande band. Vad skulle det bli? – Det jag tror att du vill höra? Det ”man borde” säga om personlig utveckling?
 Nä!  
Då är jag rädd att det urholkas och bli ord som kanske till och med tränger sig på dig utan innehåll som du vare sig kan eller vill ta till dig.

Så – tillbaka till källan av glädje och vilja att dela det som handlar om att vara människa.
Genom min egen vända in i återvändsgränden av prestationstankar gjorde jag egentligen precis det som jag vill dela med mig av. Det som handlar om att ta sig själv på allvar och hitta sin egen drivkraft.
Alltså själva meningen med bloggen!

Såhär var det för mig.
Hur tar du dig tillbaka till källan av glädje?

Hur gör du när du behöver stanna upp och hjälpa dig själv att ta dig tillbaka till det som är din inre vägledare och drivkraft?

Väl vid min källa av glädje fixade sig en video till Insta – publicerad vid första tagningen 😉 utan krav kom autenticiteten lättare fram. Tog det som det blev. Kände mig modig och glad. Hoppas du som ser den blir lite smittad!

Jag vill avsluta med ett till perspektiv på att ta hand om sig själv.

– Här i trädgården kommer våren och lusten att gå barfota i känsla av lätthet under fötterna. Liksom det vintertrötta gräset behöver sol, näring och värme – behöver också jag.
Min näring är att ge mig möjlighet till skratt och att ge mig själv uppåtpuffar – som att publicera en video som slutar i att jag blir ”överfallen” av min unghund! och bara låta det vara som det blir. 😊

Vad är din näring?
Hur gör du för att ge dig möjlighet att få den näringen till dig?
När och hur gör du för att ”bara låta det vara som det blir”?

Önskar dig en riktigt fin tid i den spirande våren.

/Eva