Ateljé

I ateljén arbetar jag i flera inriktningar. Textil har en stor plats med textilt konsthantverk och sidenmåleri. Jag har under flera år arbetat med Akrylmåleri och skrivande har tagit allt mer utrymme, både som poesi och berättelser. Ateljén rymmer också dans och kroppsliga uttryck, både som utövare och coach. I mellanområdet, där ateljén växer ut i trädgården, finns experiment med betong och andra större skapelser.

Mitt arbete med textil har nu sin tyngdpunkt i sidenmåleri och skapande av Sidensjalar. Jag handmålar, oftast penselmålar, från vit metervara. En valfri bit siden spänns upp i en ram. Så målar jag och gör roliga effekter, som t ex med salt och olika starkt pigmenterade partier. När sjalen är torr och fixerad, handfållar jag med sysilke! Detta innebär alltså att hela arbetet sker för hand och att den färdiga produkten är helt i siden/silke. Varje sjal är unik!

När jag målar mina Akrylmålningar jobbar jag med det som kan kallas ”intuitivt måleri”. Ett samspel mellan färg, duk och mig själv! Jag vet aldrig på förhand vad som skall komma och inte heller när det är klart, förrän målningen själv meddelar att – nu! är det färdigt…

Skrivandet, har till och från endast fått lite utrymme för mig. Just nu, däremot, är en berättelse på tillväxt så, med samma anda som i målningen, låter den sig berättas som den själv vill. Jag kan bara vara redskap och göra tjänst hos den…

Dans, är ett av mina livselixir som jag helt enkelt inte kan leva utan! Jag utövar olika former; dans, kroppslig gestaltning och medveten närvaro i kroppen/grounding. Både i sociala sammanhang, kurser och mer ”konstnärligt”.

Betongexperiment har blivit en del av vår och sommar för mig. Ett gigantiskt fågelbad med 130 kg betong var ett av resultaten! Nu är det lite mindre och mer praktiska, dock sköna, skapelser som stundar. Till exempel bänksitsar till vila i park och trädgård på min tomt.

Inom ateljéns ram ger jag även kurser och inspirationsmöjlighet till andra!

Under ett veckoslut finns exempelvis möjlighet att själv prova måleri och kroppsligt uttryck för att njuta! Och för att fördjupa din självkännedom och ge ökade möjligheter för din personliga utveckling. I detta område finns också den del av min verksamhet där jag fungerar som danscoach och inspiratör. Se mer under rubriken kurser.

Kontakt:

e-post: eva@forhalsa.se
tel: 076 771 29 00

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *